HISTORIEN OM TOM BOWEN

Tom Bowen vokste opp i Victoria, Australia. Han giftet seg med Jessie og fikk to døtre. Han jobbet på en sement fabrikk og var aktivt med i Frelsesarmeen. På kveldene begynte han å behandle folk men etter hvert ble dette en heltidsjobb. Han hadde ikke terapeut utdanning men leste bøker han fant interessante og teknikken ble selvlært.
Klienter som bestilte time, fikk beskjed om å komme og trekke kø lapp… Han behandlet opptil 14 pasienter i timen, så det var ikke lange ventetiden. Det sies at han i året behandlet 13 000 klienter. Han snakket ikke mye med klienten da han var nesten døv og brukte høreapparat. I tillegg hadde han protese, etter å ha mistet den ene leggen.
Tom var dyktig til å "se" hva det var som feilte ett menneske. Han gjorde noen få grep, lot kroppen hvile og "så" om det skjedde noen forandring i kroppen. Da visste Tom at gjennom den neste uken ville kroppen ta over å gjøre resten. Han hadde sjelden feil. Det ble sagt at:


Tom var en helbredelsens Mozart.
Som en musiker må plassere sine
fingre nøyaktig på strengene for å få rene toner
må en terapeut på samme måte
gjøre sine grep med stor nøyaktighet.
Kroppen er like følsom for
berøring som en utsøkt Stradivarius

Over flere år hadde Tom Bowen folk som fulgte med og prøvde å lære hva han gjorde.
Det var spesielt Osteopaten Oswald Rentsch som tok tak i og utformet Bowen Teknikken. Etter Tom Bowens død i 1982 startet Oswald og hans kone Elaine å lære bort teknikken.

Tom hevdet at terapiformen var en gave fra Gud.
Han var ett levende eksempel på at det går ann og han brukte all sin tid på å behandle og hjelpe folk.
Hans døtre Pam og Heather sier at deres far kunne vært en velstående mann hvis han hadde oversett folks levevilkår og bare konsentrert seg om penger. Men hans godhet for å hjelpe og da spesielt barn gjorde at han ikke alltid tok betalt. Hans største ønske var at ingen hadde smerter og at de kunne leve ett godt liv.

Som et resultat av denne mannen lever Bowen teknikken videre i dag. Han fant en måte som gir kroppen mulighet til å helbrede/reparere seg selv.
Han mente selv at det han viste frem, var bare 10 % av hva han visste Bowen kunne gjøre.

I dag er det laget flere forskninger på Bowen behandlinger. Kanskje kan Bowen Teknikken være en brobygger for forskning innen forståelsen av hvordan hjernen og kroppen samarbeider om all informasjon som gir menneskenes tanker en forening med kroppes funksjoner.

Opplysningene om Tom Bowen er hentet fra Julian Bakers bok The Bowen Technique.
Julian lærte teknikken av Oswald og Elaine i Australia og kom med teknikken til England og Europa 1992. I 1997 trakk han seg ut av samarbeidet med Oswald og Elaine. I dag driver han European College of Bowen Studies og forsker videre på Bowen. Han har gjort Bowen akseptert, også blant leger i England. Mange sender sine pasienter med rygg og skulder problemer til Bowen terapeuter.
Julian Baker holder videregående kurser i Norge og mange andre land i Europa.

Avslutter med noen ord Tom Bowen levde etter. De stod skrevet på en lapp på veggen:

I expect to pass through this world but once
And good thing therefore that I can do
Or any kindness I can show to any fellow creature
Let me do it now
Let me not defer or neglect it
For I shall not pass this way again

 

I 2010 ble den første Bowen konferansen arrangert i England med stor suksess. I Norge har vi Vibekke Brems som er hovedlærer for å utdanne nye Bowen Terapauter. Tlf 922 10 451eller www.bowen-virker.no

 


 


Hva er bowenteknikk | Hva hjelper det for | Yoga | Lymfedrenasje

Om bowen Grenland | Kontakt | Hjem


Copyright © 2004 Bowen Grenland. Alle rettigheter reservert.